Gyógynövények, drogok, fitoterápia I-II. (e-könyv)

Ingyenes

Szerző: Tóth László

Terjedelem: 754 oldal

Kiadás éve: 2010

Kategóriák:
DE hozzáférésGyógyszertudományTermészettudományi és Technológiai KarTóth László

Leírás

Mit nevezünk drognak?
A drog a gyógynövény hatóanyagot tartalmazó, szárítással tartósító része, amelyet (vagy amelyből előállított készítményt) gyógyítás céljára használunk. Napjainkban az ember a természet adta lehetőségek maximális kihasználása során soha nem látó érdeklődést tanúsít a növényvilág és benne a gyógynövények iránt. A növényekben (anyagcseréjük folyamán) beláthatatlanul nagyszámú vegyület keletkezik és azok túlnyomó többsége biológiailag aktív anyag. A kutatások egyre több növényről derítik ki, hogy ezen az alapon valamelyik részük olyan hatóanyagot tartalmaz, amely bizonyos betegség gyógyítására vagy megelőzésére sikerel alkalmazható. Ezeket a növényi részeket használhatják fel a gyárak gyógyszerek előállítására. De drogként, orvosi előírat, gyógyszerészi javaslat vagy saját elhatározás alapján bárki alkalmazhatja őket, különböző betegségek megelőzésére, illetve gyógyítására.
Ez a könyv átfogó, sokoldalú ismereteket ad a gyakorlatban dolgozó gyógyszerészek, orvosok számára, de eredményesen tudják alkalmazni a benne leírtakat az egyetemi hallgatók és bárki, aki drogokkal kívánja gyógyítani magát. Ne riasszon el senkit a hatóanyagok molekulájának kémiai szerkezetét reprezentáló sok képlet, amelyeket a könyvbe belelapozva meglátnak: azok elsősorban gyógyszerészek, gyógyszerészhallgatók számára fontosak. Akik csak gyógyításhoz óhajtják felhasználni a leírtakat, azok figyelmen kívül hagyhatják a képleteket: a drogok alkalmazásának céljára, hogyanjára, a készítmény elkészítésének módjára, adagolására kell figyelniük.
Mindeddig e tárgyban egyetlen olyan magyar nyelvű könyv sem jelent meg, amely az utóbbi években egyre gyakrabban használt drogokat, illetve más földrészeken régebb óta alkalmazott és napjainkra Magyarországon szintén használatossá vált drogokat is ilyen alaposan ismertetné; amely minden drogra vonatkoztatva pontosan közölné az adagolást; amely útmutatást adna a készítmény elkészítésének és alkalmazásának hogyanjáról.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyógynövények, drogok, fitoterápia I-II. (e-könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft