Mathematical Analysis – Exercises for Engineers

2 500 Ft

Szerző: Varga Adrienn

ISBN: 978-963-318-815-6

Terjedelem: 164 oldal

Kiadás éve: 2019

Cikkszám:
9286
Kategóriák:
MatematikaMűszaki KarVinczéné Varga Adrienn

Leírás

A Mathematical Analysis – Exercises for Engineers című feladatgyűjtemény elsősorban a Debreceni Egyetem Műszaki Karán angol nyelvű képzésben résztvevő mérnökhallgatók számára készült oktatási segédanyagként.

A szerző a 118 oldalas jegyzetben 5, a matematikai analízisnek a műszaki tudományokban leggyakrabban alkalmazott fejezeteit és az azokhoz kapcsolódó feladatokat tárgyalja:

  • Differentiation for univariable functions
  • Integration of univariable functions
  • Differential equations
  • Differentiation for functions of type
  • Integration for multivariable functions

Az egyes fejezetek alfejezetekre tagolódnak, melyek mindegyike az azokban bemutatott feladatok megoldásához szükséges elméleti ismeretek rövid, világos összefoglalásával kezdődik.

A jegyzet logikus, érthető felépítése a fogalmak, eljárások, szabályok közötti kapcsolatrendszer kiépüléséhez nagy segítséget nyújthat. Az egyes fejezetekben a kitűzött feladatok részletes megoldással, a mélyebb megértés elősegítése végett a megoldást demonstráló képekkel vannak bemutatva. Mindezek jól szolgálják az elméleti ismeretek gyakorlatba történő „átültetését”, az algoritmusok begyakorlását. A jegyzet több, a műszaki életben felmerülő problémának a matematikai analízis eszközeivel történő megoldását is tartalmazza.

 

További információk

Méretek
238 × 168 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mathematical Analysis – Exercises for Engineers” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft