Települési környezetvédelem (e-könyv)

Ingyenes

Szerzők: Kocsis Dénes László, Keczánné Üveges Andrea, Boros Norbert, Bodnár Ildikó

Terjedelem: 204 oldal

Kiadás éve: 2017

Kategóriák:
Bodnár IldikóBoros NorbertDE hozzáférésFórián SándorKeczánné Üveges AndreaKocsis Dénes LászlóKörnyezetvédelemMűszaki Kar

Leírás

Az emberiség saját történelme során, különböző mértékű konfliktusokba keveredett az őt körülvevő természetes közegével, a környezettel. Míg régebben a természetben éltünk, majd a természettel együtt éltünk, napjainkra ez a folyamat odáig jutott, hogy a természet ellen teszünk. Az emberiség mindennapi tevékenysége (termelésfogyasztás) nyomot hagy a bolygónkon, életmódunk nagymértékben befolyásolja azt, hogy mennyit élünk fel a Föld által biztosított javakból. Környezetünk állapota napról-napra romlik, s közben az emberiség nem vesz tudomást erről. Szennyezzük vizeinket, földjeinket. levegőnket. Ez a népesség számának növekedésével egyre nagyobb méretű folyamat.
Eljutottunk oda, hogy a Földön 2011-ben átléptük a 7 milliárdos népességszámot. Most 2016 szeptemberében már azt olvashatjuk, hogy ez a szám meghaladta a 7,4 milliárdot. Az ENSZ előrejelzései szerint, a 2020-as évek elejére átléphetünk a 8 milliárdos határon, s elképzelhető, hogy 2040-re 9 milliárdan leszünk a bolygónkon, és várhatóan e népesség, több mint fele úgy, mint most is, városokban fog élni. A városok száma és mérete is növekedést mutat egyelőre. A növekedő városok és a velük járó, egyre csak fokozódó problémák napjainkra globális szintű problémákat generáltak.
A Debreceni Egyetem Műszaki Karán folyó Településmérnöki MSc képzésben a Települési környezetvédelem c. tantárgy és jelen jegyzet alábbi fejezetei a településmérnök hallgatók számára nyújtanak szűkebb szakterületükhöz kapcsolódó átfogó ismereteket.
A víz nélkülözhetetlensége és a helyes vízgazdálkodás szükségessége reményeink szerint mindenki számára nyilvánvaló, ezért talán érthető, hogy a vízzel kapcsolatos ismereteket a szakmai képzés minden területén fontosak.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Települési környezetvédelem (e-könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1

Kosár

Teljes összeg:
1 500 Ft