ISBN Igénylés

ISBN eljárásrend

A Debreceni Egyetem SZMSZ értelmében a Debreceni Egyetemen kiadói joggal a rektor, a dékánok és a DUPress rendelkeznek.

A sajtótermékek kötelespéldányainak szolgáltatásáról és hasznosításáról szóló 717/2020. (XII. 30.) Kormányrendelet a legalább 50 példányban sokszorosított sajtótermékek gyűjtését, megőrzését, számbavételét és szolgáltatását az Országos Széchényi Könyvtár koordinálásával írja elő. A beszolgáltatás hazai előállítás esetén a nyomdák, egyéb esetben a kiadók kötelezettsége.

A Debreceni Egyetem Szenátusa 17/2014. (XII.11.) sz. határozatának értelmében Debreceni Egyetem nevében megjelentetett kiadványok nemzetközi azonosító számainak (ISBN, ISSN) igénylése, központi kezelése, nyilvántartása és az ezzel összefüggő kötelespéldányok beszolgáltatása a DUPress feladata.

A Debreceni Egyetem neve csak ezen eljárásrend betartásával tüntethető fel kiadványon; a DUPress-é abban az esetben, ha a kiadó a teljes ISBN ügyintézésen túli munkát is végez.

  1. Amennyiben a kiadványok a DUPress kiadásában és nyomdájában készülnek, vagy e-jegyzet: a Megrendelőnek a megrendelés után nincs további tennivalója.
  2. Amennyiben kiadványok a DUPress kiadásában, ám más nyomdában készülnek, a kiadvány ISBN számát a kiadó a kiadási folyamatba illesztve kéri meg. A Megrendelőnek nyilatkozni kell az űrlapon, hogy kötelezettséget vállal a (szerző, cím) kiadvány esetében a fent említett kormányrendelet által rárótt kötelespéldány beszolgáltatására, valamint a megjelenést követő 15 napon belül az isbn@lib.unideb.hu email címen keresztül eljuttatja a DUPress-hez a kötelespéldányként beszolgáltatott kiadványok nyomdai szállítólevélének másolatát.
  3. Amennyiben a kiadványok kiadója az adott kar, a Megrendelő a nyomdai munkákkal a DUPress-t bízza meg: az ISBN szám igénylését szintén az űrlapon teheti meg; a Megrendelőnek a kötelespéldányokkal kapcsolatban nincs további tennivalója.
  4. Amennyiben a kiadványok nem a DUPress közreműködésével készülnek, a Megrendelő a nyomdai munkákkal más nyomdát bíz meg: az ISBN szám igénylését és a kötelespéldányok beszolgáltatására vonatkozó kötelezettségvállalást a már említett űrlapon teheti meg; valamint a kötelespéldányként beszolgáltatott kiadványok nyomdai szállítólevélének másolatát is kérjük a megjelenést követő 15 napon belül.
  5. Amennyiben olyan elektronikus kiadvány ISBN számáról van szó, ami nem a DUPress közreműködésével készül, a Megrendelő kötelezettséget vállal, hogy azt megjelenés után 30 napon belül feltölti a DEA-ba.

Az Ön által megadott adatokat kizárólag az azonosítószám megrendelése miatt használjuk fel.

Az ISBN szám ügyintézésének átfutási ideje az OSZK ISBN Irodában 1-15 munkanap. 

Kérjük, a nyomdai munkálatok előtt ezt figyelembe véve igényelje!

ISBN igénylése

Betöltés...
* Kötelező elemek

“Az Ön által megadott adatokat kizárólag az igényelt nemzetközi azonosító szám szolgáltatásával összegfüggésben használjuk fel, aminek érdekében az OSZK ISBN Irodájának adjuk át.”
Amennyiben nehézsége adódik az űrlap kitöltése/elküldése során, kéjük, jelezze az isbn@lib.unideb.hu email címre!

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft