A települési önkormányzatok szerepe a környezeti politika és jog alakításában

1 500 Ft

Szerző(k) / Szerkesztette

,

ISBN

978-963-318-631-2

Terjedelem

168 oldal

Kiadás éve

Kategóriák:
Állam- és Jogtudományi KarJogtudomány

Leírás

A települési önkormányzatoknak a környezeti fenntarthatóság megvalósításában játszott szerepét a deklarációk, stratégiák szintjén minden dokumentum elismeri s nagyra értékeli. A térhasználatok közötti konfliktusok megelőzésében a településrendezésnek, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban a helyi építési szabályoknak és a mobilitás szervezésének, a helyi közösség békéjének megőrzésében a zajvédelmi szabályoknak és a közösségi együttélés szabályozásának a szerepe hazánkban is közismert. Az is nyilvánvaló, hogy egy település életében a környezetvédelem megjelenik a közszolgáltatások szervezésében, a fejlesztési stratégiák megfogalmazásában, a civil szerveződésekkel való kapcsolatban, s ezer más formában. Ez a kötet nem törekszik a címében kifejezett összefüggések teljes körű bemutatására, csupán felvillant néhányat a környezetvédelmi feladatok ellátásával kapcsolatos elvi, szabályozási, szakpolitikai, alapjogi kérdések közül.

A szerzők egy része a Debreceni Egyetem munkatársa, akik egy kifejezetten a témakörrel foglalkozó kutatócsoport tagjai. Az ő írásaik ennek megfelelően részeredményeknek tekinthetők. Mellettük – nagy örömünkre, kérésünket elfogadva – más neves elméleti és gyakorlati szakértők is elmondják véleményüket, javaslataikat egy-egy problémáról. Együttműködésükért külön köszönettel tartozunk.

A kötet hátterében egy 2016. november 18-án, a Debreceni Egyetem jogi karán tartott, tudományos konferencia áll. Az ott elhangzott előadásokat követően – további résztvevők bevonásával – szakmai vitára került sor. A szerzők részben erre figyelemmel, részben számos új iránnyal, kutatási eredménnyel egészítették ki mondandójukat, s így születtek meg az egyes tanulmányok, a könyv fejezetei. Ennek megfelelően bízunk abban, hogy kötetünk széles körben lesz hasznosítható.

További információk

Tömeg
214 g
Méretek
203 × 146 × 10 mm
Szerző(k) / Szerkesztette

,

ISBN

978-963-318-631-2

Terjedelem

168 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A települési önkormányzatok szerepe a környezeti politika és jog alakításában” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft