Az állattenyésztés története

500 Ft

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-473-365-2

Terjedelem

131 oldal

Kiadás éve

Cikkszám:
3005
Kategóriák:
AgrártudományMezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Leírás

Az emberiség történetében fordulópontot jelentett a mintegy 12 ezer évvel ezelőtt bekövetkezett globális éghajlatváltozás, amely megteremtette az állattartásra és a földművelésre való áttérés környezeti feltételeit. A termesztésbe vett növények és a háziasított állatok tartása révén megszületett a mezőgazdasági kultúra, amely elindította az embert a civilizáció útján. A neolitikus forradalom (a kőkorszak második szakasza, az újkőkor) idején meginduló élelmiszertermelés nemcsak a népesség számában okozott változást, hanem a településmódban is. A nagyszámú falvak mellett városias települések is születtek. A munkamegosztás révén kialakultak az egyes kézműves mesterségek. Kiterjedt kereskedelmi hálózat épült ki, ami az anyagi javak cseréjét tette lehetővé. Ez a nagyarányú gazdasági és társadalmi változás hatással volt a népesség hiedelemvilágára, vallására is.

További információk

Tömeg
351 g
Méretek
238 × 168 × 9 mm
Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-473-365-2

Terjedelem

131 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Az állattenyésztés története” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Debreceni Egyetemi Kiadó
0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft