A zenepedagógia múltja, jelene és jövője

(1 vásárlói értékelés)

3 800 Ft

Alcím: Tanulmánykötet a felsőfokú zenetanárképzés 50 éves évfordulója alkalmából rendezett konferencia előadásaiból

Szerkesztő: Váradi Judit, Szűcs Tímea

Sorozati tag: Oktatáskutatás a 21. században 7.

ISBN: 978-963-318-764-7

ISSN: 2559-8864

Terjedelem: 306 oldal

Kiadás éve: 2018

Cikkszám:
8605
Kategóriák:
Bölcsészettudományi KarNeveléstudományOktatáskutatás a 21. századbanSzűcs TímeaVáradi JuditZeneművészeti KarZenetudomány

Leírás

A zene, a művészetek iskolai megjelenése ma különösen fontos kérdés, hiszen ha nem vigyázunk szép lassan mindnyájan belenyugszunk abba, hogy az iskola nem más, mint a gazdaság alrendszere, beszállítója, s nincs is más funkciója, mint hibátlanul és hatékonyan működő alkatrészeket gyártani a munkaerőpiac számára. Természetesnek kezdjük tartani, hogy már csak úgy érvelhetünk a zeneoktatás fontossága mellett, ha a transzfer hatásai révén hajtott hasznokat listázzuk. A nemzetközi teljesítménymérések körüli hírverés nyomása alatt jó, ha emlékeztetjük magunkat, hogy az iskola hivatása az is, hogy az egyetemes kultúra értékeinek megértésére, a nemzeti műveltség és identitás továbbadására, valamint a közösségekben együttműködők értékteremtő aktivitására, sőt, életünk morális és ontológiai értelmezési keretének felfedezésére neveljen. Úgy érzem, a zenei nevelés egy olyan lajtorja, ami szegény, anyagelvűvé vált világunkban emlékeztet arra, hogy nemcsak nagyüzemi alkatrészek vagyunk, s amin teljes ember létünk világába kapaszkodhatunk fel. Rendkívül fontos, hogy reflektáljunk erre a gazdag kihívásra, s hogy tudományos kutatások révén tegyük ezt!

További információk

Tömeg
517 g
Méretek
238 × 168 × 17 mm

A zenepedagógia múltja, jelene és jövője termékről 1 értékelés

  1. Bátfai Erika

    2019.07.02. 14.00 A DE BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet és az MTA Pedagógia Bizottság Nevelésszociológia Albizottságának Új kutatási eredményeink c. könyvbemutatóján szereplő kötet.
    Helyszín: Debreceni Egyetem Főépület, 7/8. terem

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1

Kosár

Teljes összeg:
3 100 Ft