Agrárinformációs rendszerek (e-könyv)

Ingyenes

Szerző(k) / Szerkesztette

, ,

Terjedelem

167 oldal

Kiadás éve

Cikkszám:
45086-1
Kategóriák:
AgrártudományE-jegyzetekGazdaságtudományi KarInformatika

Leírás

A mezőgazdasági információs rendszerek egyre fontosabb erőforrás tényezők, amelyek szorosan kapcsolódnak a többi termelési tényezőhöz, mint például a föld, a munkaerő, a tőke és a vezetői képesség, vagyis kezeli az azokra vonatkozó adatokat, információkat. A termelékenység is vitathatatlanul javítható a releváns, megbízható és hasznos információk és ismeretek felhasználásával. Ezért nagy szükség van a kutatásból, oktatásból, szaktanácsadásból és más forrásokból származó információk bővítésére és terjesztésére a gazdálkodók felé, hogy így jobb döntéseket tudjanak hozni, kihasználják a piaci lehetőségeket, és kezelni tudják termelési rendszereik folyamatos változását. Ezért szükség van arra, hogy megismerjük az adott mezőgazdasági információs rendszerek felépítésének alapelveit, kezelését és működésmódját. Vannak azonban korlátozó tényezők a mezőgazdasági információs rendszerek és különösen a kommunikációs hálózatok 7 alkalmazásában a gazdálkodók körében. Így szükség van ezen jelentős problémák folyamatos csökkentésére, beleértve azokat a mechanizmusokat, amelyek az információs rendszerek közötti kölcsönhatásokban, a rendszerekben, és tevékenységükben jelentkeznek. Pontosabban a gazdák és a különböző szervezetek közötti kapcsolatok, a tájékoztatási igények és követelmények olyan kérdések, amelyeket folyamatosan figyelemmel kell kísérni.

Ebben a jegyzetben olyan fogalmak tárgyalása szerepel, mint az információ, a rendszer, az információs rendszer, a mezőgazdasági információs rendszer és a kommunikációs hálózat, valamint a rendszerelmélet és a fontosabb mezőgazdasági információs rendszerek módszertani leírása.

A rendszer és információelméleti összefüggések célja, hogy azokat a legfontosabb alapelveket, fogalmakat ismertesse, amelyek az információs rendszerek létrehozásának, működésének és alkalmazásának alapját képezik. Általános rendszerelméleti fogalmak, alapelvek tárgyalásánál bemutatjuk a rendszerek felépítését, működését, amelynek az információs rendszer egy olyan leképezése, amely az adatok gyűjtése, feldolgozása, információk előállítása az információk megfelelő felhasználók számára történő eljuttatását biztosítja az információmenedzsment segítségével.

További információk

Tömeg
295 g
Méretek
238 × 168 × 10 mm
Szerző(k) / Szerkesztette

, ,

Terjedelem

167 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Agrárinformációs rendszerek (e-könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft