Haemorheologiai alapismeretek (e-könyv)

Ingyenes

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-876-7 (e-book)

Terjedelem

125 oldal

Kiadás éve

Kategóriák:
Általános Orvostudományi KarE-jegyzetekNémeth NorbertOrvostudomány

Leírás

“Napjainkra igen terjedelmes tudásanyag gyűlt össze a keringési rendszer anatómiájáról, élettanáról és kórélettanáról. Az erekben keringő vér elválaszthatatlan része e mechanizmusoknak, s bár a fenti idézetben foglaltakhoz képest ma már összehasonlíthatatlanul többet tudhatunk a vérről, mégis az áramlástani, rheologiai tulajdonságok számos megválaszolatlan kérdést vetnek még fel, amelyek a kutatómunkát mozdítják előre folyamatosan, újabb és újabb kérdést felvetve. Panta rhei…
Jelen monográfia tartalmi hátterét a 2007/2008-as tanév óta minden szemeszterben tartott „Haemorheologiai alapismeretek” szabadon választható tárgy és PhD kurzus, a 2013/2014-es tanév óta tartott „Vér- és nyirokáramlás reológiája” kötelező tárgy (ÁOK OKLA) előadásanyagai, valamint a 2016-ban készült MTA doktori értekezés és az azóta megjelent releváns munkák adják.
Ajánlom ezt a kötetet a fenti kurzusokra járó hallgatóknak, a véráramlással, mikrokeringéssel foglalkozó PhD hallgatóknak, s mindazoknak, akiknek figyelmét e téma, vagy valamelyik vetülete felkelti.”

További információk

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-876-7 (e-book)

Terjedelem

125 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Haemorheologiai alapismeretek (e-könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft