Ragyogni és munkálni

1 000 Ft

Alcím: Kultúratudományi tanulmányok Kazinczy Ferencről

Szerkesztő: Debreczeni Attila, Gönczy Monika

Sorozati tag: Kazinczy Ferenc művei

ISBN 978-963-473-355-3

Terjedelem: 486 oldal

Kiadás éve: 2010

Cikkszám:
3098
Kategóriák:
Bölcsészettudományi KarDebreczeni AttilaGönczy MonikaIrodalomtudományKazinczy Ferenc művei. Kritikai életműkiadásKiárusítás

Leírás

Régi felismerés, hogy Kazinczy életműve olyannyira különböző művészeti ágakat fog át, hogy megközelítéséhez kultúratudományi szemlélet és interdiszciplinaritás alkalmazása szükséges. Ez a belátás születésének 250. évében kezdett a kutatás szélesebb körében termékeny párbeszéd alapjává válni. Így például Kazinczy és a kertművészet kapcsolatát, vagy a divat és viselet problémakörét, illetve a Kazinczy-önképek angolszász hagyományhoz való visszavezethetőségét tárgyalták izgalmas írások.

A kötet négy fejezete közel negyven tanulmányt tartalmaz: a Nyelv és fordításirodalom című részben Kazinczynak a nyelvvel kapcsolatos tevékenységéről és néhány nevezetes fordításáról értekeznek a szerzők. A Medialitás és társművészetek című részben művészet- és irodalomtörténészek vizsgálják képek és szövegek viszonyát. A Politikum és identitás című részben a történelmi események és a gazdasági mindennapok Kazinczyját pillanthatjuk meg. Az Írótársak és leányok című záró rész pedig az életrajzi és kapcsolattörténeti kutatások újdonságaiból ad ízelítőt.

További információk

Tömeg
670 g
Méretek
240 × 170 × 30 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ragyogni és munkálni” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft