Szántóföldi zöldségtermesztés (e-könyv)

Ingyenes

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-887-3 (e-könyv)

Terjedelem

172 oldal

Kiadás éve

Kategóriák:
AgrártudományE-jegyzetekMezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Leírás

A hazai mezőgazdaság nagy jelentőséggel bíró ágazata a zöldségtermesztés, amely a lakosság élelmiszerellátásában és az ország agrárexportjában meghatározó jelentőségű. A kertészet ezen intenzíven fejlődő ágazata szükségessé teszi az új technológiák bemutatását és a növény igényeinek ismeretét.

A sikeres termesztés egyik pillére a tudás, amely a piaci elvárások és a termesztéstechnológia ismeretét feltételezi. Az input anyagok okozta jelentős költségek mellett elengedhetetlen a termesztési célnak megfelelő precíz technológia alkalmazása ahhoz, hogy rentábilis termesztést folytassunk és versenyképesek legyünk a behozott termékek alacsonyabb áraival szemben.

A jegyzet a nagyobb jelentőségű zöldségnövény fajok termesztésére ad útmutatót, melyben a növény igényeinek függvényében tárgyalja a termesztéstechnológia legfontosabb elemeit, magyarázva azok jelentőségét. A technológiák változnak viszonylag rövid idő alatt, de az alapvető összefüggések megértése mellett, az új információk gyorsan adaptálhatók a termesztésben.

Az agrármérnök képzésben, ahol a zöldségtermesztés oktatása csak egy félévet, vagy attól is kevesebb időt enged, ez a jegyzet segítséget nyújt az adott növényfaj legfontosabb termesztési sajátosságainak bemutatásában. Az oktatásban a tényszerű információk átadása csak akkor hatékony, ha az összefüggések is megvilágításra kerülnek. A fajok bemutatásánál egy–egy fontosabb technológiai elemre hívom fel a figyelmet, amelynek betartása elengedhetetlen az eredményes termesztésben. Bízom benne, hogy a leírt anyag szemléletet és hasznos információt ad a sikeres termesztéshez. (2., átdolgozott kiadás)

További információk

Tömeg
287 g
Méretek
238 × 168 × 10 mm
Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-887-3 (e-könyv)

Terjedelem

172 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szántóföldi zöldségtermesztés (e-könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft