Zöldséghajtatás

1 300 Ft

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-319-9

Terjedelem

98 oldal

Kiadás éve

Kategóriák:
AgrártudományMezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarPrint on Demand

Leírás

A jegyzet azon hallgatók számára készült, akik már tanultak zöldségtermesztést, de bővíteni szeretnék tudásukat a fontosabb zöldségfajok termesztéstechnológiájának ismeretével. Az összeállított anyag a Zöldségtermesztés III. és a Hajtatás korai termesztés választható tárgyak tananyagának elsajátításhoz nyújt segítséget nappali- és levelező képzésben egyaránt. Az olvasó áttekintést kap a hajtatóházak/termesztő berendezések típusairól és alkalmazásának feltételeiről. A korai termesztéssel előállított termék nagy értéket képvisel, és próbálja mérsékelni a klímánk alatt jellemző szezonalitást a friss zöldségellátásban. Kontinentális klímánk alatt késő ősztől tavaszig csak fűtéssel lehet előállítani melegigényes zöldségféléket, ezáltal a termesztés feltételeinek optimalizálását biztosítani kell a termesztő berendezésekben.
A jegyzet részletesen tartalmazza a klímaszabályozás módozatait és szerepét a termesztésben. A korai és jó minőségű termék előállításában meghatározó szerepe van a szaporító anyagnak. A palántanevelés technológiájának különböző típusait és a termesztő közeg kiválasztásának szempontjait részletesen mutatja be a jegyzet. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít a talaj nélküli, izolált termesztés, melynek talajrögzítő közegei meghatározzák a növények fejlődését, ezáltal a termesztés sikerét.
A könyv második része a fontosabb zöldségnövény fajok termesztéstechnológiáját mutatja be. A teljesség igénye nélkül utal az adott faj környezeti igényére, szaporítási időpontokra és ápolási munkákra. A növényvédelemnél csak a termesztés sikerét veszélyeztető kórokozókra, kártevőkre hívja fel a figyelmet, mivel a hallgatók korábbi, ez irányú szaktárgyi ismeretei lehetővé teszik a szakszerű védekezés kivitelezését.

További információk

Tömeg
185 g
Méretek
238 × 168 × 6 mm
Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-319-9

Terjedelem

98 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zöldséghajtatás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft