A gyümölcstermesztés technológiája (e-könyv)

Ingyenes

Szerző(k) / Szerkesztette

,

ISBN

978-963-318-965-1 (e-book)

Terjedelem

203 oldal

Kiadás éve

Kategóriák:
AgrártudományCsihon ÁdámE-jegyzetekGonda IstvánMezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Leírás

Hazánkban ökológiai adottságainknak köszönhetően mintegy 20 mérsékelt égövi gyümölcs eredményes termesztésére van lehetőség. A klimatikus és gazdasági környezet változása miatt azonban ezen gyümölcsfajok köre nem tekinthető állandónak. Vannak nagy hagyománnyal rendelkező gyümölcsfajaink, melyek napjainkban is meghatározó jelentőségűek és várhatóan azok is maradnak a továbbiakban (pl. alma, meggy, szilva, dió).

Gyümölcsfajaink egy része viszont sajnos eltűnőben van a termesztésből, köszönhetően a klíma kedvezőtlenebbé válásának és a nagy piaci versenynek (pl. málna, szeder, köszméte, fekete ribiszke). A változás részeként pedig vannak olyan gyümölcsök is, amelyek termesztése iránt az utóbbi időszakban nőtt meg az érdeklődés (pl. bodza, birs, homoktövis, kivi). Bármelyik gyümölcs termesztésébe is fogunk, tevékenységünk csak akkor lesz sikeres, ha azt az adott gyümölcsfaj számára megfelelő termőhelyen, korszerű ültetvényekben, intenzív ápolási műveletekkel, nagy szaktudással végezzük.

Kiadványunkban bemutatjuk a hazai gyümölcstermesztést korábban, vagy jelenleg is meghatározó gyümölcsfajok termesztéstechnológiáját. Törekszünk áttekinteni az egyes fajok termesztésben betöltött jelentőségét, ökológiai igényeit, művelési rendszereit, termesztéstechnológiai elemeit, a betakarítás és a postharvest műveletek szempontjait.

További információk

Szerző(k) / Szerkesztette

,

ISBN

978-963-318-965-1 (e-book)

Terjedelem

203 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A gyümölcstermesztés technológiája (e-könyv)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft