Atommagfizika I.

4 500 Ft

Szerkesztő: Fényes Tibor

ISBN: 978-963-473-328-7

Terjedelem: 756

Kiadás éve: 2009

Kategóriák:
Fényes TiborFizikaTermészettudományi és Technológiai Kar

Leírás

A könyv áttekintést ad az atommagfizikában elért legfontosabb eredményekről. Tárgyalja az atommagok alapvető sajátságait, a magerőket, a magfizikai mérő berendezéseket és -módszereket, a gyorsítókat, az atommag szerkezetét, a különböző atommagmodelleket, a bomlástípusokat, az atommag-reakciókat és a magfizika fejlődési irányait. Külön részben foglalkozik a magfizika főbb alkalmazásaival (atommag-reaktorok, nukleáris fegyverek, elemanalízis, ipari és mezőgazdasági alkalmazások, kormeghatározás, részecskés és nukleáris asztrofizika, nukleáris orvostudomány). Az egyes fejezetekhez feladatok csatlakoznak, melyek megoldásai a függelékben találhatók.
A könyv tárgyalja mind a kísérleti, mind az elméleti eredményeket. Ez utóbbi miatt alapvető kvantummechanikai ismeretek szükségesek az anyag megértéséhez, egyébként a könyv igyekszik önmagában érthető lenni. A fejezetek végén részletes irodalomjegyzék található, ami útmutatást ad az elmélyültebb tanulmányokhoz.
A második kiadás a legújabb eredményeket is figyelembe veszi. A kötet kézikönyvként használható mindazoknak, akik a magfizikában vagy rokon területeiben érdekeltek. Ajánlható a mesterképzésben részt vevő egyetemi hallgatóknak és a magfizikából doktorálni szándékozóknak. Érdeklődésre számíthat továbbá kutatók, tanárok, mérnökök és fizikusok részéről.

További információk

Méretek
238 × 168 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Atommagfizika I.” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft