Az egzotikus atommagok fizikája

1 800 Ft

Szerző: Fényes Tibor

ISBN: 978-963-318-782-1

Terjedelem: 150 oldal

Kiadás éve: 2019

Cikkszám:
9215
Kategóriák:
Fényes TiborFizikaTermészettudományi és Technológiai Kar

Leírás

Az egzotikus atommagok vizsgálata kiemelten fontos kutatási terület számos országban. A jelen könyv áttekintést ad a legfrissebb eredményekről: az első rész a stabilitási sávtól távol eső, a második a szupernehéz, a harmadik a hipermagok fizikáját tárgyalja. Mindhárom rész részletesen ismerteti az atommagok előállítását, azonosítását, a vizsgálatok módszereit és az elért eredményeket. Az egyes fejezetek végén részletes irodalomjegyzék található, ami útmutatást ad az elmélyültebb tanulmányokhoz. A kötetet tárgymutató, színes képek és táblázatok egészítik ki.
A könyv támaszkodik a Fényes T. (szerk.): Atommagfizika című munkára (2. kiadás, Debreceni Egyetemi Kiadó, 2009, 1–756. oldalak), ahol az atommagfizikai alapfogalmak részletesen ki vannak fejtve. A kötet elsősorban fizikus és tanárjelölt egyetemi hallgatóknak ajánlható, akik mesteri, ill. doktori fokozat elnyerésére törekednek. Érdeklődésre
számíthat továbbá kutatók, tanárok, praktizáló fizikusok és mérnökök részéről is.
Fényes Tibor az MTA Eötvös-koszorús doktora, az Atomki professor emeritusa. Hat évig dolgozott Dubnában az Egyesített Atommagkutató Intézetben és közel fél évig a Kentucky Egyetem tandemgyorsító laboratóriumában. Fő kutatási területei az atommag- és részecskefizika. Több mint 130 tudományos publikáció és 10 könyv szerzője, ill. társszerzője.

További információk

Tömeg
267 g
Méretek
239 × 168 × 9 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Az egzotikus atommagok fizikája” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft