Bölcsődepedagógiai tanulmányok I.

2 480 Ft

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-773-9

Terjedelem

186 oldal

Kiadás éve

Kategóriák:
Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai KarNeveléstudomány

Leírás

A kisgyermekkorral foglalkozó pedagógiai írások nem teljesen előzmény nélküliek a hazai szakirodalomban. Azonban a bölcsődepedagógia fogalma csak mostanában kap jelentősebb életteret, egyebek között azzal, hogy az óvodáskort megelőző nevelési témák egyre jobban fókuszba kerülnek a területet kutatók tevékenységében is.
Jelen kötet kettős céllal készült. Egyrészt némileg hiánypótló kiadvány, hiszen olyan a bölcsődei nevelésre szorítkozó írásokban, melyek alapos módszertani ismeretekkel felvértezve tárgyalnának a gyakorlatban megjelenő nevelési problémákat, jelenségeket, eddig nem igazán bővelkedtünk. A bölcsődében dolgozó kisgyermeknevelők részére épp ezért – azt gondolom – úttörő vállalkozásról kell, hogy beszéljünk: a témák mindegyike konkrét segítséget jelenhet a bölcsődei szakemberek számára.
Másrészt a tanulmánykötet szorosan illeszkedik a karunkon (DEGYGYK) folyó Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA képzésünkhöz is. Az írások jól használhatóak mind az oktatói munkában, mind a hallgatók felkészülésében. Az elkészült tanulmányokat három csoportba rendeztük. Az első rész a bölcsődei élet mindennapi helyzeteit igyekszik feldolgozni – a teljesség igénye nélkül. A második az intézmény és a család kapcsolatáról ad rendkívül hasznos tudást. Végül a harmadik tanulmánycsoport a különleges bánásmódot igénylő gyermekek bölcsődei neveléséhez nyújt fontos segítséget. Minden tanulmány címe után jelezzük, hogy mely, a tantervben szereplő tantárgyhoz való felkészüléshez használható az adott írás.

További információk

Tömeg
322 g
Méretek
238 × 168 × 10 mm
Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-773-9

Terjedelem

186 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bölcsődepedagógiai tanulmányok I.” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft