Humánerőforrások és az oktatás

2 000 Ft

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-835-4

Terjedelem

1182 oldal

Kiadás éve

Cikkszám:
9269
Kategóriák:
Bölcsészettudományi KarGazdaságtudományPolónyi István

Leírás

Ennek a könyvnek az a célja, hogy betekintést nyújtson a humánerőforrások fejlesztésével kapcsolatos legfontosabb témakörökbe.
Először a humán erőforrás fogalmát igyekszik tisztázni, majd annak a gazdasági szerepével foglalkozó elméleteit tekinti át. Ezt követően az emberi erőforrás-kínálat gazdaságtanát veszi górcső alá, annak legfontosabb területeiről – a demográfiáról, a foglalkoztatásról, a munkaerőpiacról – ad alapvető ismereteket. Végül az oktatás gazdaságtanával, az oktatásfinanszírozásával foglalkozik.

A könyv segítséget nyújt a bölcsésztudományi hallgatók számára e témakörökben való tájékozódáshoz, a kapcsolódó tantárgyakra való felkészüléshez, kutatásokhoz.
Az anyag számos ábrával és táblázattal szemlélteti témáit. Ugyanakkor a bemutatott adatok törvényszerűen gyorsan elévülnek, ezért minden fejezet végén kérdésekkel és feladatokkal is segíti a szerző a megértést. Ezek arra ösztönzik az olvasókat, hogy az elérhető adatbázisokban utánanézzenek az adatoknak és elemzéseket, összehasonlításokat végezzenek. Ezt elősegítendő a könyv végén található néhány fontos adatbázis, amely ezekhez az elemzésekhez alapul szolgálhat.

További információk

Szerző(k) / Szerkesztette

ISBN

978-963-318-835-4

Terjedelem

1182 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Humánerőforrások és az oktatás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft