Meteorológiai műszerek

500 Ft

Szerző(k) / Szerkesztette

, , ,

ISBN

978-963-473-237-2

Terjedelem

216 oldal

Kiadás éve

Cikkszám:
2938
Kategóriák:
Baros ZoltánBíróné Kircsi AndreaFöldrajz- és földtudományKiárusításSzegedi SándorTermészettudományi és Technológiai KarTóth Tamás

Leírás

A meteorológia a légkör fizikai folyamatainak megfigyelésével, előrejelzésével foglalkozó tudomány, a meteorológiai műszerek tehát a légkör fizika állapotjelzői­nek mérésére alkalmas eszközök. A légkör bizonyos tulajdonságainak műszeres mérése napjainkban sem megoldott teljes egészében, így a vizuális megfigyelés is teret kap a meteorológiai észlelési tevékenységben. A meteorológiai műszerek előtti időben az észlelés pedig nem jelentett egyebet a különböző meteorológiai elemek érzékszervi megfigyelésénél. Az időjárás előrejelzése, a kör­nyezet-monitoring napjainkban is igényli a meteorológiai megfigyelési adatokat, amiket egyre újabb technikai eszközök és módszerek alkalmazása révén az operatív (műveleti) meteorológia területéhez tartozó megfigyelési tevékenység biztosít.

A jegyzet a hagyományos oktatási rendszerben geográfus, földrajztanár, környezettan-tanár és környezettudomány, illetve biológia szakos hallgatók számára a meteo­rológiai műszerek, légkörtan, illetve részben bioklimatológia gyakor­latokon elsajá­títandó ismereteket tartalmazza. Az új kétlépcsős rendszerben pedig a földrajz és a földtu­dományi BSc alapszak, vala­mint a geográfus és környezettudomány MSc különböző szakirányaiban.

További információk

Szerző(k) / Szerkesztette

, , ,

ISBN

978-963-473-237-2

Terjedelem

216 oldal

Kiadás éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Meteorológiai műszerek” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0

Kosár

Teljes összeg:
0 Ft